Over mij


Inge

Enthousiast, betrouwbaar, oplossingsgericht, eerlijk, duidelijk.


Ik ben Inge Groot, geboren in 1982, en samen met mijn man woon ik met veel plezier in Hoorn waar ik geboren en getogen ben. Sinds 2003 ben ik werkzaam als leerkracht en momenteel geef ik les aan groep 7. Ik heb op verschillende scholen les gegeven, waaronder in het speciaal (voortgezet) onderwijs. 

Werken met kinderen vind ik heerlijk! Ze stralen energie uit, zijn puur, open en geen dag is hetzelfde. 
Veel van mijn coachingsvaardigheden zet ik in de klas in. Ik ben altijd bezig om kinderen een stapje verder te brengen in hun ontwikkeling. Door de juiste vragen te stellen, uit te leggen,  een spiegel voor te houden of door 'gewoon' te luisteren kan een kind al geholpen zijn en kan het stappen maken. Hoe mooi is het om te zien dat kinderen letterlijk en figuurlijk groeien!
Wanneer ze groeien, komen er altijd uitdagingen op hun pad. Die uitdagingen mogen er zijn en zijn zelfs essentieel om zich te kunnen ontwikkelen. Inzicht en handvatten hoe om te gaan met deze uitdagingen is waar ik bij wil en kan helpen. 

Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen te ondersteunen bij het aangaan van hun uitdagingen. Dat is dan ook de reden dat ik, naast mijn baan in het onderwijs, mijn eigen praktijk ben gestart. 

Opleidingen en trainingen


Opleiding Leraar Basisonderwijs
Hogeschool Inholland, Alkmaar


Gespecialiseerde Groepsleerkracht
Fontys Hogeschool, Bovenkarspel


Basisopleiding kindercoach
Centrum Tea Adema, Burgum


Opvoedcoaching
Centrum Tea Adema, Burgum


Systemisch en Contextueel coachen
Centrum Tea Adema, Burgum


Ik leer leren 

Centrum Tea Adema, Burgum


Kanjertraining


Rots & Watertraining

Rots & Water Instituut


KiVa programma
KiVa STARTtraining Amersfoort