Over mij


inge

Enthousiast, oplossingsgericht, betrouwbaar, eerlijk, duidelijk.


Ik ben Inge Groot, geboren in 1982 en samen met mijn man woon ik met veel plezier in Hoorn waar ik geboren en getogen ben. Sinds 2003 werk ik als leerkracht en dit schooljaar geef ik les aan groep 6/7 in het speciaal onderwijs. 

 

Werken met kinderen vind ik heerlijk! Ze stralen energie uit, zijn puur, eerlijk, open en geen dag is hetzelfde. 
Ik kijk altijd naar hoe ik kinderen een stapje verder kan helpen in hun ontwikkeling. Daarbij stel ik vragen, leg uit, houd ze een spiegel voor, lach met ze, luister en ga in gesprek. Hoe mooi is het om te zien dat kinderen letterlijk en figuurlijk groeien! Dat geeft mij energie.

 

Wanneer kinderen opgroeien, komen er gegarandeerd uitdagingen op hun pad. Die uitdagingen mogen er zijn en zijn zelfs essentieel voor hun ontwikkeling. Ieder kind gaat hier op zijn eigen manier mee om. De één regelt het zelf en de ander heeft wat extra hulp nodig om stappen te kunnen maken. Zij hebben meer behoefte aan handvatten en daar kan ik bij helpen!

 

Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen te laten groeien en ze te ondersteunen bij het aangaan van hun uitdagingen. Dat is dan ook de reden dat ik, naast mijn baan in het onderwijs, mijn eigen coachingspraktijk ben gestart. Koru

Een koru is een nieuw, nog opgerold blad van een zilvervaren. In 2011 heb ik tijdens een heel bijzondere reis door Nieuw Zeeland kennis gemaakt met de indrukwekkende cultuur van de Maori. Zij gebruiken vele symbolen, waar de koru er één van is. 

Voor de Maori is de koru een symbool voor een positief nieuw begin, groei, harmonie en kracht. De betekenis van het symbool de koru vormt de basis van mijn praktijk.