over mij


inge

Enthousiast, oplossingsgericht, betrouwbaar, eerlijk, duidelijk.


Ik ben Inge Groot, geboren in 1982, en samen met mijn man woon ik met veel plezier in Hoorn waar ik geboren en getogen ben. Sinds 2003 werk ik als leerkracht en dit schooljaar geef ik les aan groep 6/7. Ik heb op verschillende scholen les gegeven, waaronder in het speciaal (voortgezet) onderwijs. 

Werken met kinderen vind ik heerlijk! Ze stralen energie uit, zijn puur, open en geen dag is hetzelfde. 
Ik kijk altijd naar hoe ik kinderen een stapje verder kan brengen in hun ontwikkeling. Ik stel vragen, leg uit, houd ze een spiegel voor, lach met ze, luister en ga in gesprek. Hoe mooi is het om te zien dat kinderen letterlijk en figuurlijk groeien! Dat geeft mij energie.

Wanneer kinderen opgroeien, komen er gegarandeerd uitdagingen op hun pad. Die uitdagingen mogen er zijn en zijn zelfs essentieel voor hun ontwikkeling. Ieder kind gaat hier op zijn eigen manier mee om. De één regelt het zelf en de ander heeft wat extra hulp nodig om stappen te kunnen maken. Zij hebben meer behoefte aan inzichten en handvatten en daar kan ik bij helpen!

Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen te laten groeien en ze te ondersteunen bij het aangaan van hun uitdagingen. Dat is dan ook de reden dat ik, naast mijn baan in het onderwijs, mijn eigen praktijk ben gestart. 

OPLEIDINGEN EN TRAININGEN


Opleiding Leraar Basisonderwijs
Hogeschool Inholland, Alkmaar


Gespecialiseerde Groepsleerkracht
Fontys Hogeschool, Bovenkarspel


Basisopleiding kindercoach
Centrum Tea Adema, Burgum


Opvoedcoaching
Centrum Tea Adema, Burgum


Systemisch en Contextueel coachen
Centrum Tea Adema, Burgum


Ik leer leren 

Centrum Tea Adema, Burgum


Kanjertraining


Rots & Watertraining

Rots & Water Instituut


KiVa programma
KiVa STARTtraining Amersfoort